AS "Rīgas Centrāltirgus" strādā pie jauna ēdināšanas zonas koncepta informēja "Rīgas Centrāltirgus" Mārketinga un attīstības daļa.
Aizvadītajā nedēļā Rīgas Centrāltirgus Gastronomijas paviljonā norisinājās ekspertu diskusija "Tirgus "fūdkorts" - būt vai nebūt?" Sadarbībā ar nozares speciālistiem diskusijas laikā tika izvērtēts ēdināšanas zonas nozīmīgums Centrāltirgum, iepriekšējā projekta trūkumi un priekšrocības, kā arī iezīmēti iespējamie attīstības virzieni.
Visi diskusijas dalībnieki uz galveno jautājumu atbildēja apstiprinoši - ēdināšanas sektors Rīgas Centrāltirgū ir nepieciešams, tomēr šādam sabiedriskās ēdināšanas sektoram, primāri, jākļūst par iemīļotu tikšanās vietu pilsētnieku vidū, lai katrs pilsētnieks ieteiktu apmeklēt šo vietu saviem draugiem un pilsētas viesiem.
Eksperti secinājuši, ka jaunā koncepta attīstības virzieni var būt dažādi, tomēr ļoti būtiski ir nodrošināt latviešu nacionālās virtuves pieejamību, iekļaujot kopējā piedāvājumā ēdienus, ko var pagatavot no tirgū nopērkamiem produktiem, nodrošināt vietējiem iedzīvotājiem pieņemamu cenu līmeni, kā arī sniegt iespēju vietējiem ražotājiem prezentēt savus produktus un to labākās garšas.
Virkne ekspertu jaunā koncepta īstenošanai piedāvāja piesaistīt jau esošos tirgotājus. Vietējais piedāvājums ir tā "rozīne", kas būs interesanta arī tūristiem. Pandēmijas apstākļos, Rīgas Centrāltirgus diez vai, varētu cerēt uz tūristu pieplūdumu, tomēr, agri vai vēlu, pandēmija beigsies un tūristi atgriezīsies mūsu pilsētā, uzskata eksperti.
Diskusijā piedalījās sabiedrībā pazīstami eksperti sabiedriskās ēdināšanas jomā, restorānu īpašnieki un tūrisma biznesa jomas speciālisti - Mārtiņš Rītiņš, Mārtiņš Sirmais, Lauris Aleksejevs, Inga Kavaca, Arvis Zēmanis, Anna Blaua un AS "Rīgas Centrāltirgus" valdes priekšsēdētājs Artis Druvinieks.