Starptautiskā forumā 2.jūnijā spriedīs par inovācijām pārtikas ražošanā, biotehniloģijās un ilgtspējīgā lauksaimniecībā informēja pasākuma organizatori.
Starptautiskajā forumā "Bioeconomy Forum: Innovation for Sustainable Food Production" plānots sniegt ieskatu ilgtspējīgas dabas resursu apsaimniekošanas un kvalitatīvas pārtikas ražošanas praksēs.
Foruma mērķis ir sekmēt uzņēmēju, pētnieku un politikas veidotāju sadarbību. Forumā uzstāsies eksperti no Vācijas, Nīderlandes, Igaunijas, Somijas, Zviedrijas un Latvijas, iepazīstinot ar jaunākajām tendencēm pasaulē ilgtspējīgā lauksaimniecībā, pārtikas ražošanā, biotehnoloģijās un bioekonomikas inovācijās.
Pasākuma organizatori skaidroja, ka bioekonomikai atvēlēta īpaša loma Latvijas Viedās specializācijas stratēģijā, ko izstrādājusi Izglītības un zinātnes ministrija (IZM). Pēc ministrijā paustā, bioekonomikas nozarēs balstītas inovācijas var paaugstināt Latvijas konkurētspēju, kā arī sniegt būtisku valsts ieguldījumu Eiropas Savienības kopējo mērķu īstenošanā.
Pasākumā aicināti piedalīties pārtikas ražošanas uzņēmēji, lauksaimnieki, biotehnoloģiju attīstītāji, pētnieki, valsts un reģionāla līmeņa lēmumu pieņēmēji, pašvaldību un augstskolu pārstāvji.
Forums notiks 2.jūnijā tiešsaistes platformā "Zoom" un sāksies plkst.9. Forums notiks angļu valodā.
"Bioeconomy Forum: Innovation for Sustainable Food Production" ir ceturtais šāda veida forums, kas norisināsies projekta "Biobord atvērtā inovāciju platforma, kas savieno bioekonomikas izstrādātājus BJR" ietvaros. Projektu finansiāli atbalsta Eiropas Reģionālās attīstības fonds, kā arī projekta partneri.